Zeg het met een kaartje!

Dat gevoel van verliefd zijn kent iedereen, toch? Je wilt het het liefst de hele dag aan iedereen, maar vooral aan je lief, vertellen. Tegenwoordig heb je daarvoor whatsapp, dat maakt lieve dingen zeggen wel super gemakkelijk!  Toen ik (heel lang geleden) een tiener was gebeurde dat met briefjes en kaarten, of een boodschap op een antwoordapparaat. Zelf heb ik met die reden nog wel eens een antwoord apparaat (ja dat was toen een los machientje, serieus) gekocht. Ik was stink verliefd en vermoedde dat die aardige jongen wel belde, maar dan steeds op het moment dat ik er niet was. De waarheid was pijnlijk. De jongen in kwestie belde helemaal niet en wist niks van de afspraak tussen geliefden, nl. dat je lieve woordjes hoort in te spreken op zo’n ding. Dus na een week is het apparaat retour KPN gegaan.
Toen ik na lange tijd (en inmiddels een stukkie ouder) weer verliefd was ging ik opnieuw in de overdrive als het gaat om attenties. Mijn lief vond elke week een kaartje op z’n hoofdkussen of in z’n laptoptas. Ik legde spreuken van chocoladeletters neer in zijn gang, maakte een hart van post it’s op zijn spiegel met op elke post-it een reden dat ik bij ‘m ben. Ik hing ballonnen in zijn kamer met aan elk een fotokaartje van een bijzonder moment dat we hadden meegemaakt. Hij was een hele enthousiaste ontvanger, altijd verrast en soms zelfs geëmotioneerd door zulke attenties.
Inmiddels zijn wij bijna 4 jaar bij elkaar en zei hij laatst, “de kaartjes stroom is wel een beetje gestopt he schat, vind je me nog wel lief?”. Daar had hij een punt. Waarom stoppen we daar op een gegeven moment mee. Hoe gemakkelijk is het om iemand een bijzonder gevoel te geven met iets klein als een kaartje of ‘n gek klein cadeautje. Ik vind het zelf ook heel leuk om een kaartje te krijgen waarin iemand de moeite heeft genomen echt iets te schrijven. Sterker nog, zulke kaartjes heb ik van de afgelopen 25 jaar allemaal bewaard. Ik ga dus weer iets meer mijn best doen op dat vlak en niet alleen voor mijn lief maar ook voor mijn kinderen en vriendinnen. Zeg het met een kaartje is het motto!  Voor mij is het als ontwerper en met zo’n website net even gemakkelijker zou je zeggen, maar anderen kunnen het ook eenvoudig zelf op mijn website. Doe je mee?!
Aagje,
Aagjeontwerp
foto1
foto2