Welke tekst zet ik op de save the date kaart voor ons huwelijk?

Nu gaat het dan toch echt gebeuren! Jullie gaan trouwen. Je hebt al naar trouwjurken gekeken, de locatie is bekend. Misschien ook tijd om ook je gasten op de hoogte te stellen met een mooie “save the date” kaart?

Het idee van een “save the date”kaart is overgewaaid uit de USA en is bedoeld om je gasten vroegtijdig op de hoogte te stellen van jullie trouwplannen zodat ze de dag van jullie huwelijk of een deel ervan alvast reserveren in hun agenda.

Normaal gesproken wordt de Save the date kaart vanaf een half jaar voor de bruiloft verstuurd, trouwen jullie in het buitenland dan kan je het nog iets eerder doen. De save the date is het eerste dat je je gasten stuurt, dus denk vast goed na over de look en feel. Het is namelijk erg leuk als je die straks door voert in de rest van je drukwerk en als dit helemaal past bij de sfeer van jullie bruiloft. Dus gaan jullie voor een klassieke stijl, of iets moderns, heb je een strand bruiloft gepland of een festival bruiloft. Zorg dat het drukwerk past bij het plaatje.

Save the date kaart ticket strand festival

Save the date ticket dat je zelf ontwerp of afmaakt, thema strand, wil jij dit ticket afmaken? Klik hier

 

Als je graag een save the date kaart met een mooie foto, van jullie, wilt versturen, kan je bij jullie fotograaf een love shoot plannen. Dit zorgt ervoor dat je al wat bekender bent met de fotograaf en het “poseren” en de foto’s kan je vervolgens gebruiken voor op de save the date kaart. Heb je nog geen fotograaf? Je kunt ook bij onze (bruids) fotograaf terecht. Kijk hier voor meer info!

 

save the date boardingpass kraft met foto

Save the date kaart die je zelf ontwerp of afmaakt met bijpassend naamlabel en stempel. Wil jij ook zo’n save the date.. klik hier

 

Welke informatie | tekst zet je op een save the date kaart en welke niet!

  1. Zet de datum en dag op de save the date kaart en geef aan of mensen een dagdeel of de hele dag moeten reserveren. (normaal gesproken stuur je receptiegasten geen save the date).
  2. Vermeld je eventuele website op de kaart
  3. Zet jullie complete namen erop om te voorkomen dat minder bekende gasten niet weten van wie de kaart is.
  4. Vermeld jullie adres op de kaart.
  5. Vermeld ook dat er een officiele uitnodiging volgt.

NB. Het is niet gebruikelijk om de locatie al te vermelden op de save the date. Leuk om nog niet alles prijs te geven.

Save the date ticket kraft met stempel

Maatwerk save the date kaart met foto’s

Willen jullie een save the date kaart sturen naar je gasten en wil je ‘m graag zelf ontwerpen. Kijk eens op onze collectie save the date kaarten. Die hebben wij al ontworpen en hoef je alleen nog maar af te maken. Laat je de kaarten liever ontwerpen dan gaan wij ook graag aan de slag. Vul dan hier ons maatwerk formulier in en we nemen snel contact met je op.

Boardingpass save the date

save the date kaart die je zelf ontwerpt of afmaakt. Wil jij ook zo’n save the date.. klik hier

 

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van complete sets kaarten die gemaakt zijn voor trouwstellen of die ze zelf bij ons hebben ontworpen. Voor meer voorbeelden kijk eens hier.

trouwkaarten trouwen in toscane